Om Aula Nordica

Aula Nordica – en konferenslokal med plats för 1000 personer

Aula Nordica ligger i Universumhuset mitt på Umeå universitets campus. Den används inte bara till konferenser utan lika ofta till artistuppträdanden och företagspresentationer.

Utrustning

Aulan har all tänkbar utrustning och är givetvis handikappanpassad. Se teknisk specifikation.

Flygel

En Yamaha konsertflygel finns i aulan. Möjlighet finns att hyra den för inspelning. Kontakta Lars Linder, 070-556 21 10, lars.linder@umu.se.

Översikt sittplatser

Sittplatser i aulan

Scenen

Scenmåtten är cirka:
Bredd bakkant 15 m.
Bredd framkant 17 m.
Djup 8,70 m i mitten.
Höjd till rånen 6 m.

Loger

I anslutning till scenen finns tre loger med kylskåp, mikrovågsugn, toaletter och dusch, samt tillgång till trådlöst Internet.

Lokaler i anslutning till aulan

I anslutning till aulan finns en stor lokal som kallas Brashörnan. Här är det vanligt att ha kaffeservering i samband med konferenser eller artistuppträdanden. I samband med konferenser finns även möjlighet att ha produktutställningar i Brashörnan. Lokalen används ofta av företag i Umeå som vill visa sina produkter för anställda på universitetet och sjukhuset. Behöver man grupprum finns det sådana i angränsande hus.

Servering

På Universums inglasade övervåning erbjuds både fin utsikt och servering av mat och fika. Lunchtorget Lingon erbjuder olika lunchalternativ och på café Blåbär hittar du hembakat i olika former. Denna lokal passar också utmärkt för en trevlig avslutning av er konferens i form av middag eller bankett.

Parkeringsplatser och bussförbindelser

Parkeringsplatser finns utanför Aula Nordica och utefter Petrus Leastadiusväg. Tillgången på parkeringsplatser är mycket god på kvällstid. Bussarna går ofta från centrum till universitetet. Hållplatsen heter Universum. Även flygbussarna stannar vid denna hållplats.


Sidansvarig: Frida Fjellström

Utskriftsversion

Omdömen om Aula Nordica

Teo Härén

Kreativitetsförfattare. Utsedd till ”Årets talare" 2007 och "En av Sveriges mest inspirerande personer" 2006 och 2009:

”Wow, vilken härlig lokal att föreläsa i. Jag har gjort över 1000 föreläsningar och det här är absolut en av de bästa vad det gäller att ha kontakt med publiken”.

Bernt Eric Uhlin

Professor, institutionen för Molekylärbiologi, föreståndare för UCMR och MIMS, Umeå universitet:

“Aula Nordica är en utmärkt konferenslokal. Modern teknisk utrustning och personlig service passade perfekt för vår internationella konferens “Symposium on Bacterial Cell Biology and Pathogenesis” i juni 2009. Vi kan rekommendera Aula Nordica som en konferenslokal även för färre deltagare.”

Ada Yonath

Nobelpristagare i kemi:

"Av alla universitet jag har besökt så har det teknikmässigt fungerat bäst här i Aula Nordica."

Magnus Betnér

Ståuppkomiker:

"Bra och väl anpassat ljud i en stor lokal är svårt att hitta, men Aula Nordica har lyckats! Intim men generös lokal med många kvalitéer!"